cheritera chentaku

Tuesday, November 6, 2012

ada ketikanya....:(


♥..ada ketikanya.. ♥
ada ketikanya insan yg kite sayang , membuatkan kite dalam keadaan teruji

ada ketikanya insan yg kite sayang , membuatkan kite terkeliru


ada ketikanya insan yg kite sayang , selalu membuatkan kite terluka


... ada ketikanya insan yg kite sayang , semakin membuatkan kite terkilan


ada ketikanya insan yg kite sayang , membuat rasa sabar kite kian menipis


ada ketikanya insan yg kite sayang , mengguris hati kite hingga menitis airmata
namun kite tetap menyayangi dye..kerna APA?? kerna kite terima dye seadanya..
..alangkah indahnya klu dye mengerti perasaan kite..

~yess ayat yg last tue la senanye susah kite nak dapat dari someone yang kite sayang kan?? dye susah nak phm kite..kite selalu harapkan perhatian dri orang yg kite sayang tapi mende tue la paling susah kite dapat ! time awal kenal dye je kite dapat an tap kalo dah 3 bulan?? setaun?? 2 taun?? trust me..tp sape yg dpt tue dye sangat bertuah..wa tabikk springg la..:)





# gambar lame nih time sem 1 kat pulau kapas and kat pulau kapas nie jgk aku menanges pukul 2 AM sbb DYE..mase tue lbh kurang 2 minggu kami rapat n first time aku nanges sbb dye..awk,rindunya saye time tue..:(

eh nie bukan novel tau..nie REALITI !..hahaha  *tutup muke

Saturday, October 13, 2012

miss someone


Assalamualaikum chenta..sory dh lame x update kau..eh eh kau msti bosan an kalo tiap kali aku nk update je mesti aku say sory n ayat paling klise skali “dah lame x update kau’..hikhikhik...sory la sayang aku bukn malas tapi aku xde mud nk tulis panjang2 nih sebab pale hotak aku nih ngah serabut pk nak karang ayat report Li tuh...aduyaii punggg

Nie dh msuk minggu 14 aku Li tapi report daily aku baru minggu 8..sadis sungguh kan??aku bukan malas tapi aku xtau nak tulis ape lagi lam buku tue.. yang poli pulak apesal la murah hati sangat buat buku report tebal nak mampus tuhh..kteorang x abis tulis pon la..membazir !  *ecece aku plk yg terlebih pandai nampak..hahahha

Dah dah kite tutup citer sal report oke..nanti mud aku tukar jadi sardine plk..eh xde kene mengena pon la ngan sardine bagai tue..:p

 Chenta,aku senanye rindukan someone..:(


Sape? Sape? Sape? Mesti ayat nie kau nak tanye an...mesti lah aku rindu chipmunk aku..aku ngan dye asyik gaduh je..aku tau aku suke cari pasal tapi aku rindukan kenangan kami dulu..dulu dye slalu ade ngan aku tp skunk dah laen..tp xpela aku paham dye cbuk ngan keje..aku pon keje tapi aku laen..tue pn aku slalu mengade cari gaduh ngan dye..

To him : saye bukan sengaje wat camtu just saye nakkan perhatian awak..gedik kan saye..lantaklah ape org nak ckp tp saye tetapkan rindukan awak walaupun saye tau awak bukan milik saye...huhuhu



Dah dah xnak r cter sal nie..nanti merah pulak mate nie..eiii kite dh xnak bazirkan airmate kite yang tak bersalah nih..hehhehe

Friday, August 31, 2012

welcome back


Assalamualaikum Chentaku sume...wah berhabuk nye blog aku nie...last aku update bulan April..skunk dh Ogos..# May June July #..hahh 3 bulan??biar betikk?? Tp tue la hakikatnye eiyra oit..xpyh nk terkejut sangatla kan..hehehe..nk tau x sepanjang 8 bln kite lam taun 2012 yang aman damai sentosa nie ha #mengarut lagi hanya 6 entry je aku update..ciannye ko blog dapat  owner yg pemalas macam den nie ha..kihkhkihkih

Chenta, kau tengokla aku nie ha..tengahari bute bru cbuk taip story mory kt nie kn..kalo org laen msti petangatau malam..dowg ckp ade feel dowh tp xkesahla kan..hak memasing....
Aku xnk cakap banyak senanye aku pn tengah lapo nih..xlunch lagikkk...btw,utk entry kali nie aku just post gegambar time raye je eh..laen kali aku update sal mende laen lak..byk lagik nk story nih..hehehhe


tengokla gegambar aku nie time raye..:)

 ari raye pertama..turqoise jd pilihan..:)
 me wif kakcik
 wif my bro,,hafeez
 permata hati kami sume.. Arrysa Sofea


 kaklong,abg jan n sofea

# memohon keampunan
 my life..






 the whole family..deep in my heart, i lurve u ols more than myself..xoxo



 raye kedua..cam datin kan kan..hehehehe

 akhirnye saye sampai umah dye #yasarah #my ex romate..
 raye ketujuh..baru balik ziarah kubur kedua toki..alfatihah


Arinie dah 13 syawal n arinie gk ari yg bersejarah wat negaraku MALAYSIA... #merdeka ! merdeka ! merdeka !...
^^ selamat menyambut hari kemerdekaan yg ke 55 tahun MALAYSIA..saye bangga menjadi rakyat MALAYSIA.... ^^
p/s : Alhamdulillah taun nie aku dh stat ganti puasa #tinggal sari lagi n insyaAllah aku akan teruskan dengan pose sunat..:)

 smpai cnie dulu k..t aku sambung lagik

Saturday, April 14, 2012

hari ini..esok...dan...

Hari ini dia ada.......Kita sakitkan dia......Xpelah, dia maafkan..
Hari ini dia ada......Kita buat dia menangis..Xpelah, dia cuba pujuk diri..
Hari ini dia ada......Kita mainkan dia..Xpelah dia anggap kita nak uji dia..
Hari ini dia ada......Kita buat dia sampai jatuh sakit..Xpelah, dia cakap ubat ada...

Besok, bila dia dah tak ada....Kita akan tercari-cari dia.. Tapi tak jumpa..
Besok, bila dia dah tak ada....Kita akan tertunggu-tunggu dia..Tapi sia-sia..
Besok bila dia dah tak ada...Kita menyesal dengan perbuatan kita..Tapi terlambat

Masa itu....Dia mintak maaf sangat-sangat sebab...

Dia dah tak dapat teman kita.
Dia dah tak dapat hiburkan kita.
Dia dah tak dapat nak jaga kita.
Dia dah tak dapat nak usik-usik kita..

Dan kita dah tak dapat nak buat dia sakit hati,menangis,jatuh sakit dan mainkan dia..Dan kita mesti akan menyesal sebab kita dah buat macam-macam dekat dia dan tiba-tiba baru kita sedar, dia itu.......................ORANG YANG KITA CARI-CARI SELAMA INI.................TAPI DIA DAH HILANG UNTUK KITA..

Wednesday, April 11, 2012

Minggu lepas an aku n the geng g picnic tau kat BLUE LAGOON..oke oke xyah nk English sangat la kan..kt TANJUNG BIRU  larh..hehhe..sume ade tp amal je x ade so x lengkap la geng kiteowg tp kteowg tetap hepy aritu...kteowg g pagi pagi tau n balik da tengahari..shamir masak macam macam..ade kuetiau goreng,hotdog roll,sandwich, nugget n yang paling best kteowg bawak pelam gak..asrul kemaen lagi makan urh..suke benor...

Kiteowg xleh idup tanpa camera..hehehe
So have a look please..:P
kite kan geng..:)
shamir,farid,asrul,zaim,jieha,ana,ain n me (n also amal)

jomtengok lagikkk..yehaaaaa









the boysss
the gurlsss





Sunday, March 18, 2012

jenguk jenguk..:D

assalamualaikum chenta..:DD
*nie mesti kes penangan 7 petala cinta larh nie..hehehe..best gk la cter tue...semalam aku g tgk ngan ain...eh eh eh bukan aku nk cter sal movie tue ea..aku nak cter mende lain..:p*

da lame aku xupdate ko an chenta..senanye aku bukan pe..penyakit malas makin bertambah tambah lak dalam idup ku nie..lagipun line tenet cam haper jer kat cnie..huhuhu..

k la aku just nak tunjuk pic geng geng aku nie haa..kmi da sem 3 oke..xsmpai sebulan jer lagikkk nak abis..:)

here we are....