cheritera chentaku

Tuesday, June 28, 2011

sayang...

Hai blogger..bosannye mlm nie..aik msti kowg plik an nape aku update blog lg…nape aku tetibe rajin nie??nape nape nape??wat suspen je..bese la tue aku nie kalo rjn mmg terlbih tp kalo mls pn sme je terlebihnye..hahahahaAku nk ckp sal pe nie..jp2 pk dlu..ermmm
Haaa..aku tau..aku tau..(nmpk cam minah kepoh x??hahaha)..senanye aku nk cter sal sayang aku nie..esk dye kne pegi hospital n dye kne masuk wad tp xtau lg bape ari..penyakit dye pn xtau lg..sedihhh sgt..


 
‘sayang,t kalo masuk wad jgn lame2 tau t aku rndu lg 1 jgn sesuke ati nk ngorat eh..jgn gtl2..bkn xelok utk ko sayang tp xelok utk couple ko..kowg nk tau nape?? sbbnye my sayang nie bkn ade perasaan pn..hahaha..’
msti kowg tertnye2 sapela my sayang nie an..aku pn xpnah cter sblm nie..so nie aku nk knlkn dye…
nie la my sayanggg...hahaha



msti kowg bengang an..hahaha..pape je la kowg..aku senanye ngah ceriakn ati aku yg sedih nie..nk tau??amboi kowg kepoh gk an..ehheh..xdela aku gwau je..nie ha aku nk cter..
aku senanye xtau npe la ngn by aku nie..lately dye cam da kurang lyn aku cam dlu..dye da berubh..tp dye pn ckp aku da berubh..aku plik gk..nie care dye nk lpskn dri ke atau mmg aku yg berubah..xphm aku ngan llaki nie..aku rndu sgt dye yg dlu..dlu kalo aku mrjk dye cpt je pjuk n dye tau kalo aku ngah mrh dye tp skang da laen..dye pjuk tp bkn mcm dlu..
“by,nape by da laen..cyg rindu sgt by yg dlu..by,I need the old u..plezz by..kalo by da bosn ngn cyg lpskn cyg care baik..jgn wat cyg benci by sbb mende tue xkn blaku..insyaAllah cyg xkn benci by..cyg sayang by sgtt..mmuahh”
Da ckp!!..aku xnk jwg2 da mlm nie..hehehe

Sunday, June 26, 2011

menunggumu....

Ku menunggu,
Ku menunggu kau putus dengan kekasihmu
Tak akan ku ganggu kau dengan kekasihmu
Ku ‘kan selalu disini untuk menunggumu
Cinta itu,
Ku berharap kau kelak ‘kan cintai aku
Saat kau telah tak bersama kekasihmu
Ku lakukan semua agar kau cintaiku
Haruskah ku bilang cinta
Hati senang namun bimbang
Ada cemburu juga rindu
Ku tetap menuunggu
Datang padaku
Ku tahu kelak kau ‘kan datang kepadaku
Saat kau sadar betapaku cintaimu
Ku ‘kan selalu setia ‘tuk menunggumu
Na na na.. Na na na.. Na na na.. Na na na.. Na na na..
Na na na.. Na na na.. Na na na.. Na na na.. Na na na..
Haruskah ku bilang cinta
Hati senang namun bimbang
Ada cemburu juga rindu
Ku tetap menunggu
Ku tetap menunggu (Aku tetap menunggu)
Ku tetap menunggu

Hye u ols..u ols msti tau lgu pe yg I ltk kt ats tue an..lgu tue an tgh glamor skang..tp msti ade gk yg xtau kn..lgu nie mak angkat i nyanyi..hahaha..xdela lagu nie rossa yg nyanyi..tjuk dye ku menunggu..so I nk gtau something..okey okey msti kowg geli an aku gne I ngn u ols nie..aku pn geli tp sje nk menggedixx kt cnie..aku nie jenis mudah lupe dri lgpn nie an blog aku..cam bagus je aku nie!!hahahaha

yela2 aku xlupe dri da..tgk aku da gne ‘aku korg’ blik da..msti korg ckp ntah papela minah nie an..poyo jep..okeyla aku mls nk mengarut lg..senanye aku ltk lgu nie coz aku suke n cbe korg tgk lirik tue btol2..mmg kne la ngan aku..senanye aku nie seorg pechenta or penunggu yg setia..hakhak..tp mslhnye dye da ade awek..aku windu nk tgk dye..windu sgt..korg nk tau sal dye ke??t laen kli la aku cter..aku mls nk tls byk2 mlm nie t aku mngrut lg..korg gk yg menyampah an..hehehe

Korg agk2 nape aku ltk pic nie??pic tue knon2 aku tgh menanti n menunggu si dye larh..bole x camtu??hahaha…



Thursday, June 23, 2011

new entry...

Hai blogger..lme x update an..bkn mls tp byk sgt pkara yg blaku kbelakangan nie so xsmpt nk update..
Tgahri td aku bkk fb n aku terlike page Facebook Bloggerz Community of Malaysia (FBCM).. aku senanye xtau pn page tue utk blogger2..aku just suke2 je like xtau lak kt ctue mmg rmai penchinta blog nie..termasukla aku skali..so sape2 yg mnt blog nie bleh la join kteowg..
suke sgt dpt knl kowg sume n saling follow mengfollow(ntah pape je ayt aku)..hehehe
Last week aku n owg kg aku g rantau pnjg n kota bharu..xlupe gk pengkalan kbor..nie abah aku yg tersyang sponsor smpena ngan kenduri kawin akak aku..suke3..syg abah..laen kli wat lg ek..4 owg lg ank abah xkawin lg nie..hehehe
tp yg xbestnye time nk blik 2 ade kjdian buruk blaku..time tue kteorg ade pasor ct khadijoh n ade owg kg aku kne ragut..dye luke kt kpala n kne thn kt wad 1 ari..cian dye owg tua..da la ade drh tggi nsb baek xjd pape..bangang towl la sape yg ragut dye tue..tp kjdian tue wat kteorg lbh bhati2..n esok(jmaat) aku n family aku nk g besutla..nie rombongan spupu aku nk tunang..jln lg..suke sgtt..hehehe

nie pic time g rantau pnjg+pengkalan kubor+kb..nie je pic smpt amik coz sibuk abiskn duit je..kowg phm an??hhahaha

 nie la yg pegi sane..
 wah mak aku nie sporting habiss..:DD
 smpt lg amek pic time owg g hspital..driver lari so aku la yg ganti..hahaha

here we go..yeah!!!


Wednesday, June 1, 2011

wedding

Toink..toink..hehehhe
Hai blogger..lme da xsggh kt cnie an..bile la aku ni rjin..mse wat blog aritu bkn maen excited lg tp time nk update tue yg pyah cket..hehehehe
Nie aku nk cter sal kenduri kak long aku nie..dye da pn slmt mnjd wife owg yg dye cintai sndri..syukur alhamdullilah..akad nikah aritu ptg so cuace pns tp still mjlis bjln lncar..n ngan skali lafaz je dowg da jd suami isteri..syukur syukur..
Nie la time akad nikah aritu ~27/5/2011~


Pastu esok lak kenduri..mse pg tue cuace elok je tp bile time pengantin sampai tue lam kowl 3.15 ujan pn trun..ujan rhmat kowt..:)
Pas kenduri tue kteowg g amik pic kt pntai..cameramannye adelh kazen kteowg sndri mus n amir…





N esk la mjlis belah llaki..so yg 2 pic dye xde lg..phm2 sndri yek..hehehe
2 jela aku nk cter..so papai blogger..have a nice day..