cheritera chentaku

Saturday, December 24, 2011

pantai n pantai lagii

Salam chenta..dah lame aku xupdate ko an..cam aku ckpla..bile da masuk ostel mesti aku jarang nk update..line pn ntah pape..geram aku weiii…
Da  4 ari aku duk ostel nih..ari khamis petang kiteowg g lepak pantai ramai2..bosan sangat terperap kat ostel tue..

amboii kemaen lagi aku pakai skirt..gedikkk ahakss

ade yg kowg kenal ade yang x an..senang cter biarla aku gtau kowg..
yg bju purple tue jaja,then ieta,myno,syu,hana,me,kak limah,jieha,ain,ana n amal..opss sorg lagi iena tukang amik gmbr..pastu asrul ngn zaim pn join..xtau la dowg nie tau dri mne kteorg g pntai..mybe teserempak kowt..

pastu ari sabtu g pantai lagi tp kali nie picnic ngan family amal..
mak dye jadi babysitter kembar tau..mmg best sgt n sporting gyler mak dye..yang kembar tue pn comel..jap eh mesti kowg nk tgk an..jp aku tunjuk..

nie haa sowg haziq sowg hafiz...

aku pn konpius mane 1 adik mane 1 abang..tp comel sgt..nak je aku cubit cubit..ngeeee

*aku pn impikan nk anak kembar bile kawin t..hehehe
 tp tue sume kuasa Allah n smga ade rezeki ku nanti..amin

Sunday, December 18, 2011

kenangan kite...eiyra vs eyfa,..:p

Salam chenta..arinie aku nak cter sal sowg yuyunk aku nie..
dye da xnak stay kat poli lagi..sedihh sangat tau..nk kenal dye??
meh kite knl dye..:)

nie la dye norazmira afifa aka amoy eyfa..

sayang eyfa..igt lagi x time kte first knl dlu??mmgla lam clas dpr1s1 tp ko igt x terminal 1 tue..mse tue ko ngan kak limah an..kte naek bas sp bumi nak balik pntai timur an..ko ngan kak imah turun kuantan tp aku straight g ganu an..
pastu kte stat rapat ..aku,ko,aniem,hana,fara n syu..
igt x mase nie??
aniem xde sbb dye jd photographer..:)

pastu time nie..

igt lg x faa mse nie..kte ngah tensen an..tp aku hepy sgt time nie..:)

pastu byk lagi la..
dulu aku suke g lepak n tdow bilik ko mase sem 1 an..kadang2 ko yang dtg bilik aku..pasnie ssh da kan faa..sem 2 pn sme..even ko duk luar bile aku pegi lepak umah kowg mesti aku tdow ngan ko an..aku pn xleh nk peluk spongebob ko lagi..
sedihh sgt faa..pasnie xleh nak share prob ngan ko..xleh g pntai ngan ko..ko igt x dulu aniem,syu ngn hana kacau aku..yg dowg xbg aku kuar bilik..aku ngadu kt ko..pastu ko dtg selamatkan aku..hehehehe

nie time2 kte same..pasnie mmg xdpt camnie kn..huhu..








banyak lagi gmbr kte an eyfa tp xlarat nk ltk byk2..gpn kte same an..giler kandid..hehehe
tp an nsb baek pas BBQ aritu kte tidow same2 an..aku,ko,aniem ngn myno..
insyaAllah 1 ari nanti kte jmpe lagi k..aku doakan ko success sokmo..doakan kami jgk k..aku xkan lupe ko n kenangan kite bersame..:)

*satu lagi nak pesan kawin jangan lupe ajak tau..hehehe
*jangan lupe contact tau
*datang ganu gitau larh..4 jam je kowt..:p
*owez miss n lurve u my dear norazmira afifa baharuddin..take care..mmuahhhh

Friday, December 16, 2011

hye hye chenta

Hye hye chenta…
Da bape ari aku xupdate ko an..aritu ade owang curi kabel  telefon kat kampung aku so tenet kat umah aku xleh gune..geram aku shialll..nak je aku cincang pencuri tuh..tengok da susah aku nak online..pe la…naseb baek gak ade BERUKBAND nie..tp yang tensen nye line lak lembap..musim hujan memang camnie ke???
Chenta,minggu depan aku da nak balik poli..ari isnin so tinggal bape ari je aku duk kat umah aku..sedihhh nye..xpuas agi nk duk umah..t da susah nk g jalan jalan nak makan masakan mak aku nak ngade ngade ngan mak aku..alahaiii
Haa lagi satu aku lupe nak gitau..aku da wat muka buku baru >>EIYRA NADYA<<..saje je gedik..rmai yang tanye nape tapi se nye biarlah aku sowang jer yang tau..aku bukan nak larikan diri tapi aku xnak kene tuduh bukan2 lagi..cukuplah yang dulu2..tapi ade someone cakap kat aku an dye kte xpayahla wat smpai wat fb baru..cukuplah hanya kite yg tau diri kite senanye..aku tau tp ntahlaaaa…
Aku arap ape yang aku wat ade hikmah dye..aminn

Tuesday, December 13, 2011

result da kuar..

hye chenta..rajin an aku update ko skunk an..da macam mende aku wat nk bagi chenta aku nie nampak bestt cam blog2 orang laen yang vogue vogue tue an..time aku cuti nie rajin la tapi t bile aku da masuk poli balik jangan heran kalo aku malas lagi tau..hehehee

opss arinie result da kuar..alhamdullilah walaupun result aku x secemerlang budak AKJ tp tetap bleh wat aku senyumm..aku bleh 3.47 jer..cket je lagi nak dapat 3.5++ an..frust gak larh tp at least pointer aku lebih baek dri sem lepas an..tadi aku tunjuk kt family aku n abah aku cam terkilan jer tp xpela aboh,next sem eyra akan wat lagi baek k..:)


haa lagi satu nak cakap sal e-daftar nie.mesti kowg sume tau kan ape e-daftar nie..tapi aku gedik nak gitau gak..e-daftar nie dak2 poli cam aku nie kene daftar ONLINE sblm start sem baru..nie kes xnk bagi kelam kabut la nie...oke berbalik cter asal td aku try la bkak e-daftar nie..semangat aku nak isi borang dye tp sekali bukak humanggg aihhh just isi no ic n pastu terus print..dye da bg sume dat2..perghh lagi senang an..hahahaha

sebelum aku lupe aku nak cakap aku daftar ostel 20/12 so aku kne g 19/12..tp kali nie aku just naek bas jer..family aku xanta pn..cian gk kt dowg an aritu da g kL..banyak nak pakai duit kowt nak travel jauh2..tp xpela..biarla aku survive..orang laen lg teruk dari aku an..:)

Monday, December 12, 2011

subhanallah..:)

Assalamualaikum chenta..saye ngah bosan n ngah online muka buku pastu terbace satu post nie kat pages pe ntah..tetibe rase terpanggil utk berkongsi ngan blogger semua..selamat membace..:)
makanan kesukaan nabi s.a.w.. :))

1. Barli – Bagus untuk demam jika dibuat sup

2. Kurma – Nabi berkata rumah yang tidak mempunyai kurma adalah seperti rumah yang tidak ada makanan

3. Buah Tin – Buah dari syurga. Boleh mengubati buasir.

4. Anggur – Nabi suka buah anggur. Ia membersihkan darah , menguatkan buah pinggang , membersihkan perut

5. Madu – Ia adalah makanan segala makanan , minuman segala minuman , ubat segala ubat. Mengubati cirit birit jika dibancuh dengan air panas , membuka selera , menguatkan perut , membuang kahak . Baik diminum waktu pagi dengan air suam.

6. Tembikai (Segala Jenis) – Nabi berkata wanita mengandung yang mengandung tidak akan gagal melahirkan anak yang baik dari segi karakter dan wajahnya.

7. Susu – Nabi berkata susu baik untuk membuang panas badan seperti tangan membuang peluh dari dahi. Menguatkan belakang , memperbaiki otak , memperbaharui pandangan mata , membuang kelupaan.

8. Cendawan – Baik untuk mata , perancang keluarga .

9. Minyak Zaitun – Rawatan kulit dan rambut. Melambatkan penuaan , merawat radang perut.

10. Buah Delima – Membersihkan tubuh dari syaitan dan bisikan syaitan selama 40 hari.

11. Cuka – Nabi selalu meminum dengan minyak zaitun (Trend yang popular ketika ini di restoran-restoran itali)

12. Air – Minuman terbaik. Jika dahaga hendaklah di sedut perlahan-lahan. Jangan diteguk. Mudah mendapat sakit pada hati.

Subhanallah..xsangka rupenye ade antara makanan harian saye merupakan makanan kesukaan Nabi Muhammad SAW..Alhamdullilah..:)

Sunday, December 11, 2011

mulut jangan puaka tahu..

Salam chenta…
manusia kat dunia nie ade macam macam jenis an..banyak kerenah banyak ragam n yang penting macam macam perangai da aku jumpe..kalo nak tulis memang cramp la tangan aku yunk..hhehehehe
Mesti pelik an nape aku cakap sal manusia malam nie..nak tau nape??mestila ko nak an chenta..gedik towl..hehehe..nie haa aritu ade la sorang member aku nie wat status kat muka buku dye..konon2 nak pujuk la awek dye pastu aku komen la..xtau lak aku komen ‘amboooiii’ tue bole wat awek dye jelez..terus dye tanye pakwe dye sape NADIA AZIRA nie..amboiii xmenahan betulla..lam fb kowt..agk2 la cik kak..sume owg bleh bace kowt..padahal lelaki tue dak kampung aku..ncem +comel la..hehehe tp aku xde niat pn nk amik pkwe orang…J
Aku hangin gakla n aku terus post kat muka buku aku..jap eh aku tunjuk..
1.luahan pertama.. :p
sekali lagi jadi mende same..da bape kali jd camnie...tetibe saye dituduh ade AFFAIR ngan pakwe org..
hello gurl,saye xnk pn PAKWE anda tue..harap maklum !!very funny..hahahaa
wlpn saye nie SINGLE tp saye xdela DESPERATE smpai amik pakwe orang..cuba pk kalo saye yg tuduh anda anda camtu..sakit ati kn??so pk la sendiri..HARAM ke pakwe kite kawan or rapat ngan gurl laen???

*agk2 sape lak lps nie nk ckp aku ggu pkwe dye??ngeeee..:D — in Rome, Italy.
Top of Form
Like ·  · Share · Tag Friends · Thursday at 4:59pm

2. luahan kedua..:pBottom of Form
pasnie lelaki yang ade makwe tue ati2 kawan ngan saye eh..saye xnak kene 'PUJI' sebab baik ngan pakwe orang..thanx..:)

*aku CURI betul2 baru tau..puihhhh
~~peaCe No WaR~~
Top of Form

Dah banyak kali jadi camnie..kekadang dowang tau aku rapat ngan boyfriend dowg tp still jelez…tp xpela aku paham..aku pun same gak penah gak rase camtu tp aku heranlah muke aku nie ade ciri ciri perampas ke??tp bile aku luah je kat member2 or sape2 je la mesti dowg ckp haa tue la sape suh baek ngan pakwe orang..humanggg aihhh aku xpenah ade niat nak rampas pakwe orang pn..tp besela manusia an kalo bab2 relationship nie mmg slalu pompuan salah an..cube tgk org yg kawin pastu cerai mesti org ckp haa sape suh xpndai jage laki..mesti kowg penah dengar an an an..hehehe


Eh jap jap jap nak tanya kowg..aku nie CANTIK sangat ke sampai pakwe dowg berkenan??n kalau pun pakwe dowg betul2 berkenan salah aku ke???karang aku amik betul betul baru tau..putih mate la kowg..hehehhehe

*sedih an bile owang tuduh something yang kite xbuat??camnela kowang kalo duk kt tempat aku..:(

Thursday, December 8, 2011

entry gedikk lagi..

Salam chenta..semalam aku share sal tanda2 owg dilamun cinta an..mlm nie aku kt cnie ngan next entry..enjoy it ols..mmmuahhhh
Tande cinte makin pudar

Malas angkat telefon..
Ada apa-2 hal asyik cakap malas, malas, malasss ja..
Bila ajak keluar, asyik busy memanjang..mcm lar dia YB..!
Sudah pandai bergurau secara kasar n menyakitkan hati..
Mula menggelakkan diri dari bejumpa..
Dia dah x kisah kalau tak jumpa pun..sebulan x jumpa lagi bagus..

Bila dah janji date, tapi lupa nak datang.alasan lapuk diberi.lupa larr.tertido
Apa kita buat dah tak betul dimata dia..
Dia nampak kelemahan kita lebih dari kebaikan..
Taip sms pun pendek2 jer..
Bila kita cakap “i love u”, dia balas ‘K” ja..?!!
Bagi alasan.'awak nie terlalu baik untuk saya.saya tak layak untuk awak.'
.masa ngorat kita dulu xda pulak timbul hal tu..!

Bila ajak jumpa parent, macam2 cara dia cuba menggelak..
Dah jumpa parent pun alasan banyak,nak cakap hal “kahwin” kejap ja dia
tukar topik..
Dia dah tak kisah apa yang jadi pada kita..
Susah nak senyum @ gurau2 macam dulu-dulu..

Dengan orang lain dia boleh cakap ‘single’..!
Dulu-dulu asal nak keluar dating jer mesti nak pakai baju matching..sekarang dah .taknak.. rimas katanya..poyo plak dah katanya sekarang..
Dulu sanggup tolak ajakan kawan semata-mata nak keluar dengan kita.. tp
sekarang dah terbalik..
Dulu boleh jer bergayut berjam-jam.. sekarang 5 minit pun susah,..katanya hp cepat panas..



*bile da xsuke or da bosan jadi camnie larh ek..saye doakan anda sume n also me xjadi camnie..aminnn

Wednesday, December 7, 2011

entry gedikkk

Salam chenta..aku ngah bosan so aku saje je larh nak gedik kongsi sume nie ngan blogger yang laen..have a nice day ols and selamat membace k..mmuahhh

Tanda-tanda orang dilamun cinta….

selalu hantar mesej tak kira waktu .
selalu col tak kira waktu .
amik berat pasal sidia .
dah pandai merajuk bila silap cakap .
jelez bila bercakap tentang org ketiga
selalu senyum sorang sorang bila teringat kn sidia .
timbul perasaan nak melindungi sidia .
dah pandai panggil sayang sayang bila dok contact .
rela berhabih duit nak topup asalkan dapat mesj/col sidia .
mandi tak basah , tidow tak lena . makan tak kenyang .
waktu membaca ni, anda teringat si dia .


*agak2 anda ade x lam situasi diatas??hepy owez lurve..:)



Tuesday, December 6, 2011

jalan jalan jalan

Hello chenta…
Ari kamis aku ngan family aku g kL umah maksedare aku..kiteowg konvoi reramai..sume ader..memang best giler..kteowg berkampung kt sane 3 ari coz attend kenduri sambut menantu sepupu aku..
Nk kenal dye x??jp eh..



Niela dye sepupu aku..muz & amalina

Pastu kt sane aku sempat g SOGO, KLCC , JALAN TAR n SUNGEI WANG…perghhhh memang penat la aku..da la x cukup tidow pastu time kenduri tue banyak gak la aku wat keje..yang excitednye first time aku basuh periuk yg besar gedabak ngan kak aishah..periuk tue kalo aku masuk dalam pn bole..hehhehe
eh jap jap..kowg mesti tertanya2 sape kak aishah an..dye senanye awek abang aku..belajar same2 kt upm tue..sume family aku da kenal dye n aku se ade harapan dye jadi akak ipar aku..tunggu je la t..dye rapat gak ngan aku aritu..bleh jd geng nih..ehhehe

*n one more thing..ari kenduri tue aku langsung xamik gmbr..da ptg bru aku amik..tue pkai nset lam bilik lak tue..perghh sejarah baru kowt,..hehehe

~nie la kegilaan kami~







N yang paling penting mase kt KLCC aku sempat tengok ombak rindu..memang teruja sangat..aku bg 7/10 je cter nie..bg aku novel dye 90 percent lg best tp aku xnafikan yg filem dye great..:)
tp yang klaka nye bole aku ngan miss japirah rosli satu hall tgk ombak rindu..seat dye H n aku A..tp x terserempak lak..n yang peliknye kt uptown DANAU KOTA bole aku jmpe dye..what a surprise..hahaha


*giler amik gmbr lam panggung..nie la hasil dye..hahhaa

*me fall in lurve with dis film.:)



Wednesday, November 30, 2011

awak paham tak??

Awak kena paham , kenapa saya cemburu tengok awak , sebab cemburu tu tandanya sayang kan ?


Awak kena paham kenapa kadang2 saya merajuk , sebab saya nak kan perhatian daripada awak .

Awak kena paham ,kenapa saya selalu call dan sms awak, sebab saya rindukan awak .

Awak kena paham kenapa kadang2 saya marahkan awak , sebab saya nakkn yang terbaik untuk awak .

Awak kena paham kenapa saya suka mengadu dengan awak , sebab awak lah segalanya bagi saya . saya nak awak jek yang tahu .

Sekarang awak paham kan ? :)





 *tangan saye sentiasa terbuka untuk menyambut huluran tangan awak..:)*


Sunday, November 27, 2011

beza CINTA, SAYANG, MINAT dan SUKA.



Cinta - Kita memang mengharapkan dia menjadi milik kita. Segala apa yang kita buat, kalau buleh nak dia tahu.. dan kita sebuleh mungkin tak nak sakitkan hati dia. kita akan sentiasa berfikir tentang dirinya. (dalam erti lain : cinta di tujukan kepada seseorang yg kita selalu ingat dan mimpi.. Tanpanya kita akan rasa sunyi dan kita cintakan sepenuh jiwa dengan hati yg ikhlas kepadanya walaupun dia buat tak tau je)

Sayang - Kita memerlukan dia di masa kita mahukan seseorang untuk berkongsi rahsia dan kisah duka kita. selalunya kita akan sayangkan seseorang yang menjadi TELINGA kepada masalah kita. (dalam erti lain : sayang di tujukan kepada seseorang yang boleh membuangkan masa dia untuk mendengar dan memeningkan kepalanya dgn masalah kita dan kita jugak boleh menyakitkan hati dia kerana kita bukannya cinta kepadanya)

Suka - Kita sukakan dia kerana dia kelakar. Dia happy-go-lucky. Bila bersama dengan dia, kita rasa nak tergelak sampai nak pecah perut. Tapi, kita taklah rindu sangat kat dia bila tak berjumpa seminggu. (dalam erti lain : suka di tujukan kepada seseorang yang boleh menjadi pelawak kepada kita )

Minat - Apa sesuatu pada dirinya yang menarik kita untuk mendekatinya.(dalam erti lain : minat ditujukan kepada seseorang yang ada sifat, peribadi atau barang yang kita mahukan

Tetapi kita kena ingat bahawa tanpa
minat , suka dan sayang kita tidak akan CINTA pada seseorang itu . . .



Wednesday, November 23, 2011

nostalgia menggamit

hello chentaku..rajin an aku update ko skunk..nak tau nape??sbb aku bosan duk kt umah nie..nk kuar asyik ujan jer..nk banjir kowt..tp kat setiu mmg da banjir pn..niela nsib duk pntai timur tp aku bangga bkn senang nk rase camtu an...


semalam aku n kakcik bosan pastu saje la bukak album lame2..pastu abah aku pn join sekali..n aku nk share ngan ko n bloggerz yang terchenta..:)

chenta,tgk nie.....

nie kt sungai jeram..ee gigi xdok..malu..hehehe

wif kaklong..dye pn nak jadi mak budak da skunk..

ee chubby n rambut??hhahhaahaha


nie ngan kakcik,apih n kak long..nie pic amik kt umah makngah kt KL..

p/s:aku lupa umo kteowg bape taun sbb tue xmention kt cnie..

Tuesday, November 22, 2011

aummmmm

YESSS!!! X SIA-SIA AKU SAKIT TEKAK JERIT MALAM TADI..BANGGA NEGARAKU SEKALI LAGI BERKUMANDANG KAT BUMI INDONESIA..CAYALAH HARIMAU MUDA..AUUUMMM!!!

saksikan detik2 indah ini...












Saturday, November 19, 2011

wayang again..


Chenta..arinie aku xnak cakap banyak tau coz aku tengah serabut..t ntah pape aku mencarut lam nie..wat tambah dosa aku jer..hahahaha
Aritu an time nk balik kampung aku ngan kak limah n ana lepak kat terminal 1 at seremban tue..kteowg pn pegi la tengok wayang..mule2 nk tengok SHARK NIGHT 3D xde da kt panggung..mklumla kteowg xtau perkembangan so xtau cter tue da abiss tayang..hahaha..so kteowg tengok la AKU BUKAN TOMBOY..yg berlakon cter tue pakwe aku SHAHEIZY SAM n SYAMSUL YUSOF..tamak an aku..pkwe dari jauh jew kowt..ahaks gedikla mung nie eiyra..hehehe..heroin dye lak SCHA pastu ade la SALINA SAIBI NGAN SHEERA ISKANDAR tue..dowg jd pengkid..ncem dowg nk jd lelaki x ciap..hahaha
Cter nie bole than bestt la..bleh la wat aku terhibur..se xrugi la byr 9 hengget nk tgk cter nie tp yang spoilt nye ending dye..nk tau x nape????TENGOK SENDIRI LA!!!hehhehehe





nie cter SHARK NIGHT 3D yg xde rezeki nk tgk tue..huhuhuhu


Thursday, November 17, 2011

cuti..cuti..cuti..

Selamat malam chenta..
da lme aku x cherita kt cnie an..sory sgt tau..aku bkn xnk tp aku bz cket..skunk nie aku kt umah aku kat ganu yg terchenta nie..aku balik semalam..aku DA  ABISS FINAL n untuk kasi sedapp cket ayat tue senang citer aku DA ABISS SEM DUA..yahoooooo!!!
aku cuti sebulan jer n kalo xslh lam 20/12 t aku da stat sem TIGA..huhuhu..aku arap n doa agar aku n kawan2 aku yang lain sume xde repeat paper tuk sem dua nie..biarla kteowg GRAD same2 t..xnkla ade yg repeat..mudahan2 k..amin
aku ade paper ari isnin ngan selasa je..so selasa mlm tue aku n dak2 clas aku wat BARBEQUE kat pantai poli..bestt sangat..kteowg stat lam kowl 7 n pkul 9 lbh bru sume cbuk nk balik..lec pn ade join..caya la puan damai ngan puan suhaila yang sgt sporting tue..kteowg mmg hepy gyler mlm tue..se syg je nk abiskan sume tue..tue la KENANGAN yang aku xkan lupe sepangjang kt poli nie..
chenta, aku RINDU sangat kt dye tau..t lme bru dpt jmpe..sedihh sgt..td dye ade masalah..aku xtau sal pe..dye ckp hal family..aku xnkla cmpur sbb aku se tue private an..kalo dye cter aku dgr je an..aku an crying shoulder dye..pasan jer..hehehehe..terkejut gk td tbe2 dye ckp t smbg msj pastu dye ckp ade problem bru aku phm..aku pn xnk msj kalo ngah ade mslh camtu..t gduh je an..aku suh dye tenang2 dulu bru msj aku..xpe by,cyg tggu by k..:)